EN   I   FR   I   NL   I   DE  
home presentatie portfolio biografie referenties contact

Ik leef op de grens van uitvoerende en visuele kunsten; 'interdisciplinairiteit' is mijn drijfveer. Ik ben opgeleid als cellist en als kunsthistoricus. Eerst heb ik gewerkt als celliste en daarna als dramaturg. Voornamelijk als beelddramaturg in de operawereld heb ik de wereld tussen verschillende kunstvormen kunnen observeren. En heb ik geëxperimenteerd met verbindingen te leggen tussen verschillende kunstvormen. Eerst in Berlijn (Staatsoper), daarna in Amsterdam (De Nederlandse Opera) en in Parijs (Opera National de Paris). Maar de operawereld is zeker niet de enige interdisciplinaire kunstwereld waarin ik me begeef. Ik werk nu als freelance Beelddramaturge/Grafisch ontwerpster voor concertzalen, opera’s, festivals en zelfs exposities. Door freelance te werken kan ik veel verschillende facetten van mijn vak onderzoeken en kan ik werken voor diverse instituten en ensembles tegelijkertijd.

Voor meer gedetailleerde informatie zie: referenties

Studie
Conservatoire Royal de Musique de Bruxelles: Eerste fase conservatoriumdiploma met grote onderscheiding bij Professor Edmond Beart (1998).
Universität der Künste de Berlin:  Tweede fase diploma bij Wolfgang Boettcher (2000).
Master in Kunstgeschiedenis en archeologie (summa cum laude) op de Université libre de Bruxelles en de Università degli Studi Roma III (2003).
Cursussen in Operadramaturgie aan de Humboldt Universität Berlin en aan de Freien Universität Berlin (2004-2005).

Cursussen in Beeldcommunicatie, grafisch ontwerp, beeld editing, web design in Parijs, GAPS (2006 tot 2009).

Colofon © Lise Bruyneel - la fabrique des regards, 2019